Vereniging

R.S.V.U. 'Okeanos' sinds 1957

Als op één na oudste studentenroeivereniging van Amsterdam kent Okeanos een rijke geschiedenis. Sinds de oprichting door de leden van het toenmalig VU Corps (nu beter bekend als L.A.N.X.) zijn vele successen behaald.

Okeanos staat voor roeien op elk niveau. Zo is de vereniging sinds 1980 onafgebroken aanwezig op de Olympische Spelen, maar roeit zij ook vooraan op nationaal niveau en in het competitieroeien. Fanatiek roeien staat op elk niveau centraal, maar elk lid krijgt de mogelijkheid om dit op zijn of haar eigen niveau te doen. Daarnaast telt de vereniging tal van commissies waarbinnen leden hun organisatorisch talent kunnen laten zien en zich kunnen ontwikkelen tijdens hun studententijd.

Okeanos is een vereniging waarbinnen (bijna) iedereen elkaar kent. De sfeer is ontspannen en iedereen vindt snel zijn plek binnen de vereniging. Naast roeien vind je bij Okeanos alles wat je van een studentenvereniging verwacht: wekelijkse borrels, jaarclubs, disputen, gala's en andere activiteiten.

Okeanos is gevestigd aan de Bosbaan, dé nationale roeibaan van Nederland.

Roeien doe je bij Okeanos

Roeien is dé ultieme studentensport. Veel roeiers komen pas tijdens hun studententijd in aanraking met roeien, waardoor iedereen op hetzelfde niveau begint. Roeien is een sport die je snel onder de knie kunt krijgen en daardoor is het mogelijk om door te groeien tot de top.

Wedstrijdroeien

Ben jij bereid tot het uiterste te gaan en wil jij alles uit jezelf halen? Dan is wedstrijdroeien wellicht iets voor jou! Samen met je ploeg en onder begeleiding van een ervaren coachteam gaan jullie met een hoge trainingsfrequentie gezamenlijk grenzen proberen te verleggen. Naast de ploeg en het coachteam is daar ook de rest van de vereniging om jullie aan te moedigen en naar de eindstreep te schreeuwen. Wil jij graag zo hard mogelijk roeien om aan het eind van een wedstrijddag samen met de rest van Okeanos op het Erevlot het verenigingslied te kunnen zingen? Kom dan wedstrijdroeien bij Okeanos!

Competitieroeien

Competitieroeien is geschikt voor de mensen die het leuk vinden om te roeien, maar die ook net zo graag (of nog liever) met een biertje de borrels afstruinen. In deze tak van de sport bepaal jij, samen met jouw ploeg en coaches, hoe vaak per week jullie het water op gaan. Zo is het mogelijk om zelf je niveau te bepalen. Ook zullen jullie tijdens de verschillende competitieweekenden wedstrijden starten. De feesten die deze weekenden afsluiten zijn legendarisch en wil jij dan ook niet missen. De borrels zijn ook zeker geen onbekend terrein voor de competitieroeiers en elke donderdagavond verzamelen jouw mede-Okeaniden zich hier om met z’n allen een drankje te doen en je aan een dansje te wagen. Lijkt roeien jou leuk, maar loop je ook zeker warm voor de gezelligheid die Okeanos te bieden heeft? Dan is competitieroeien de plek voor jou!

Clubroeien

Ben jij graag fanatiek met sport bezig maar vind jij wedstrijdroeien net iets te veel van het goede? Dan is clubroeien perfect voor jou! Gezamenlijk met jouw ploeg zal jij je vier tot vijf keer per week op het water bevinden en zullen jullie uitkomen in een eigen klassement dat losstaat van het competitieroeien. Jullie krijgen echter de kans om samen alle leuke competitieweekenden en feestjes die het studentenroeien met zich meebrengen af te struinen. Dus klinkt de combinatie van sportief bezig zijn en een goed feestje jou als muziek in de oren? Dan is clubroeien bij Okeanos echt wat voor jou!

Leden aan het woord
  • Mechiel Versluis 28 jaar

  • Maud Eriks 21 jaar

Inschrijven

Inschrijven kan t/m 4 september